Sari la conținut

Resurse

Am selectat o serie de retete pentru tine.

Rețete:

PREPARAREA:

Pasul 1. Fierbe apa într-un vas separat.
Notă: Acest pas se face pentru a evita supraîncălzirea cafetierei moka, și evităm
să dăm cafelei un gust metalic/amărui

Pasul 2. Râșnește cafeaua la o granulație mediu-fină.

Pasul 3.
Toarnă apa în rezervorul cafetierei.
Notă: NU depășiți nivelul valvei de siguranță aflată pe peretele rezervorului de
apă.

Pasul 4. Umple sita cu cafeaua râșnită.
Note: Cafeaua măcinata nu se tampează dar puteți încerca liniștit si varianta:
Tampează foarte ușor și adaugă deasupra un filtru din hârtie dacă ai de la
aeropress.

Pasul 5. Urmează să montăm sita cu cafea în rezervorul cu apă.
Atenție! Pentru manipulare, utilizează un prosop sau mănuși de bucătarie pentru
a nu te arde.

Pasul 6. Montează partea superioară a cafetierei.

Pasul 7. Pune cafetiera pe aragaz sau orice sursă de căldură cu intensitate
medie. Ridică apoi capacul cafetierei.

Pasul 8. Rămâi lângă cafetiera și așteaptă până ce cafeaua va începe sa curgă
prin tija centrală . La început va avea o culoare maroniu-închis, și se va deschide
la culoare pe măsură ce se continuă extracția. În momentul ân care aceasta
bolborosește încet, oprește sursa de căldură.

Pasul 9. Toarnă cafeaua cât mai curând în cești.
Note: În funcție de rezultat/gust poți adăuga apă caldă.

coming soon ….

coming soon ….

coming soon ….t